Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΩΝ-ΒΟΥΝΙΟΥ Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΩΝ - ΒΟΥΝΙΟΥ
Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ

Είμαστε ένας σύλλογος δυναμικός που ιδρύθηκε το 2000. Το όνομα του συλλόγου μας προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Κουνόπετρας. Η Κουνόπετρα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της επαρχίας Πάλλης και του χωριού Μαντζαβινάτα. Η ίδια η λέξη σου δίνει να καταλάβεις ότι είναι μία μεγάλη πέτρα μέσα στην θάλασσα η οποία κινείται διαρκώς. Σίγουρα μην φανταστείτε ότι η πέτρα αυτή κάνει κάποιο τρελό χορό. Έχει μία πολύ αργή κίνηση που όταν η θάλασσα είναι απόλυτα ήρεμη δεν μπορείς να τη δεις με γυμνό μάτι, αλλά με κάποια σημάδια που βάζεις ανάμεσα στην Κουνόπετρα και τους όμορους βράχους. Εννοείται πως όταν έχει κυματισμό μπορείς να την δεις καλύτερα. Στην περιοχή αυτή ο σύλλογος μας έχει τοποθετήσει πινακίδα με οδηγίες για να μπορείτε να βλέπετε το φαινόμενο αυτό.

Σκοπός του συλλόγου μας είναι η πολιτιστική αφύπνιση των συγχωριανών μας και όχι μόνο.

Επίσης με τις παρεμβάσεις που κάνουμε είτε με δικά μας έξοδα, είτε με την βοήθεια συγχωριανών μας προσπαθούμε να εξωραΐσουμε τα χωριά μας.
Διατηρούμε και συντηρούμε χορευτικά τμήματα και σχολείο εκμάθησης κιθάρας και μαντολίνου.
Διοργανώνουμε την μεγαλύτερη γιορτή που γίνεται το καλοκαίρι στην επαρχία Πάλλης,τη γιορτή κρασιού.
Κάθε χρόνο διοργανώνουμε βραδιά καντάδας -στην Κουνόπετρα- την πανσέληνο του Ιουλίου.
Φυσικά γίνονται και πολλές άλλες εκδηλώσεις και σεμινάρια από τον σύλλογο μας.
Η επίσημη οργάνωση του συλλόγου και το καταστατικό του έγινε το 2000. Από τότε εκλέγεται τακτικά ανά δύο χρόνια το διοικητικό του συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου