Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αθέρας Παλικής Κεφαλονιάς

Ο Αθέρας είναι ένα ορεινό χωρίο στη βορειοδυτική Κεφαλλονιά, στη χερσόνησο της Παλλικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Παλλικής και ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 217 κάτοικοι. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον Αθέρα βρίσκεται η παραλία του Πόρτο Αθέρα, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στο νησί και λόγω των ήπιων κυματισμών, εξαιτίας της μορφολογία του κολπίσκου και θεωρείται ιδανική για παιδιά.

Μονοπάτια
Από τον Αθέρα ξεκινούν αρκετά μονοπάτια, τα οποία οδηγούν σε αρκετές περιοχές πέριξ του οικισμού. Χαρακτηριστική διαδρομή απαράμιλλης αμορφίας είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Αμύδι,η οποία δεν είναι προσβάσιμη με ΙΧ.

Ο Αθέρας απέχει 14 χιλιόμετρα από το Ληξούρι και 35 χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι.

Η παραλία Αθέρας βρίσκεται στο ομώνυμο μικρό χωριό και ανήκει στο δήμο Παλικής. Πρόκειται για μια ήσυχη αμμώδη παραλία με καθαρά νερά. Στην παραλία υπάρχει η μικρή μαρίνα του Πόρτο Αθέρα, η οποία φιλοξενεί αρκετά σκάφη.

Ο Αθέρας είναι δημοφιλής παραλία στην Κεφαλονιά εξαιτίας της μορφολογίας της, που προσφέρει εύκολη και ασφαλή κολύμβηση. Θεωρείται ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Κοντά στη γραφική παραλία Αθέρας υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, υπάρχουν αρκετά μονοπάτια για να εξερευνήσετε την περιοχή. Χαρακτηριστική διαδρομή είναι το μονοπάτι που οδηγεί στη μικρή παραλία Αμύδι.

το ακριτικώτερο χωριό της Παλλικής. Βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα βόρεια των Κουβαλάτων. Είναι χωριό με εξαιρετική φυσική ομορφιά. Από το χωριό ένας μικρός κατηφορικός δρόμος 2 περίπου χιλιομέτρων οδηγεί στον κόλπο του Αθέρα. Η πανέμορφη παραλία του και το καταπράσινο νησάκι που δεσπόζει απέναντι,συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο σπάνιας φυσικής ομορφιάς,γαλήνης και ηρεμίας. Λίγο πιο πέρα απο την μονή του αγ. σπυρίδωνος βρίσκονται τα ερείπια ελαιοτριβείου. Εκεί υπάρχει παρατηρητήριο εποχής Ενετοκρατίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου